Citrusinis cukinijų džemas
- Cukinija , 1 kg
- Cukrus , 500 gr.
- Apelsinai , 2 vnt.
- Citrina , 1 vnt.
Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jeigu norite, kad džemas būtų vienalytės konsistencijos, tai pjaustykite smulkiau, tačiau, jeigu norite, kad jaustųsi gabaliukai - reikėtų pjaustyti gan stambiai.
Nuo apelsinų nutarkuokite žievelę ir atidėkite. Pačius apelsinus nulupkite ir nuo skiltelių nuimkite plėveles, jeigu virsite su jomis, tai džemas bus kartokas, reikės gerokai daugiau cukraus.
Cukinijas ir apelsinus sumaišykite su cukrumi ir naktį laikykite šaltai.
Citrinos žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite.
Kitą dieną cukinijas su apelsinais ir cukrumi sumaišykite su citrinos sultimis. Statykite ant ugnies ir užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite porą valandų pastovėti. Tuomet vėl virti ant nedidelės ugnies iki kol sutirštės (apie valandą), pačioje pabaigoje įmaišyti tarkuotas apelsinų ir citrinos žieveles, išmaišyti.
Džemą dėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti.
Šiam džemui puikiai tinka ir peraugusios, nelabai skanios cukinijos. Jis tinka ne tik prie blynų, skrebučių, bet ir prie sūrio.
Komentarai (9)