Grietininiai sausainiai
- Sviestas , 100 gr.
- Grietinė , 200 gr.
- Cukrus , 0,75 stikl.
- Vanilinis cukrus , 1 a.š.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Miltai , 3,5 stikl.
- Kepimo milteliai , 1,5 a.š.
- Cukrus, aguonos (apibarstymui) , 1 sauj.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Pridėkite kambario temperatūros sviesto ir perplakite. Dėkite grietinės ir vėl perplakite. Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Tešla turi būti puri, elastinga. Jeigu tešla labai lipni, tai įberkite dar šiek tiek miltų.
Iš suminkytos tešlos suformuokite rutulį, jį dėkite į maišiuką ar įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, lakštas turėtų būti maždaug 0,5 cm storumo. Išspauskite norimos formos sausainius arba tešlą supjaustykite rombais, kvadratais, juostelėmis. Apiberkite cukrumi, aguonomis.
Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Iškepusius sausainius galima sutepti uogiene ar džemu ir suklijuoti po du.
Komentarai