Kiaulienos suktinukai su sūriu
- Kiaulienos filė , 1,5 kg
- Česnakai , 3 skilt.
- Majonezas , 1 v.š.
- Garstyčios , 1 v.š.
- Sūris , 100 gr.
- Aliejus , 3 v.š.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Kiaulieną supjaustykite nedideliais, 1,5 cm plonumo gabaliukais. Šiuos gabaliukus išmuškite iš abiejų pusių. Pabarstykite druska, pipirais.
Majonezą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite arba įdėkite labai smulkiai pjaustyto česnako.
Sūrį supjaustykite nedidelėmis lazdelėmis.
Kiekvieną mėsos gabaliuką ištepkite paruoštu padažu, dėkite sūrio lazdelę, susukite ir perverkite dantų krapštuku.
Paruoštus suktinukus apkepinkite aliejuje ant stiprios ugnies. Kepkite iš abiejų pusių po minutę iki kol apskrus. Apkepintus suktinukus perdėkite į puodą (labiausiai tiktų storasienis, pavyzdžiui, špižinis puodas), užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad semtų per pirštą, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20 min.
Suktinukus patiekite su salotomis, bulvių koše.
Komentarai