Marinuoti pievagrybiai (be acto)

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pievagrybiai , 500 gr.
  • Druska , 1,5 v.š.
  • Cukrus , 1 a.š.
  • Citrinų sultys , 60 ml
  • Vanduo , 200 ml
  • Česnakai , 3 skilt.
  • Lauro lapas , 1 vnt.
  • Krapų sėklos , 0,5 a.š.
  • Juodųjų pipirų grūdeliai , 10 vnt.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Marinavimui geriausiai rinktis kuo mažesnius grybukus, tokius, kurių kepurės sijonėlis visiškai prilipęs prie kojelės. Būtų idealu, kad grybukai būtų tokie maži, kad jų nereikėtų pjaustyti. Tuomet jie nepatamsės, liks baltučiai. Kuo didesni grybai - tuo labiau jie patamsės.

  2. Grybus užmerkite dideliame inde ir pirštais ar švelnia kempinėle pašveiskite.

  3. Pavalytus grybus sudėkite į puodą. Pilkite vandenį, berkite druską, cukrų, smulkiai supjaustytą česnaką, lauro lapą, krapų sėklas (galima pakeisti šviežiais ar džiovintais krapais, reikėtų poros šakelių), juodųjų pipirų grūdelius.

  4. Puodą statykite ant ugnies, uždenkite, užvirinkite. Virkite 5 min. nuo užvirimo. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinų sultis. Vėl uždenkite puodą ir palikite vėsioje vietoje 4 valandoms.

  5. Pievagrybius sumaišykite su trupučiu aliejaus, citrinų sultyse pamarinuotais svogūnų žiedais, sudėkite į stiklainiukus, užpilkite marinatu, kuriame virė grybai, užsukite. Laikykite šaldytuve.

  6. Labai skanu ir lengva pagaminti!

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama