Morkų ir avižinių dribsnių sausainiai

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Glajui:
  • Cukraus pudra , 80 gr.
  • Citrinos sultys , 2 v.š.
Sausainiams:
  • Morkos , 150 gr.
  • Avižiniai dribsniai , 100 gr.
  • Graikinių riešutų , 30 gr.
  • Kiaušinio baltymai , 2 vnt.
  • Cukrus , 2 v.š.
  • Sviestas , 40 gr.
  • Miltai , 50 gr.
  • Apelsinų esencija , 4 laš.
  • Citrinos sultys , 1 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje pakepinkite riešutus, palaukite, kol atvės, patrinkite tarp pirštų, kad nusiimtų kartoka odelė. Susmulkinkite maisto smulkintuvu arba kuo smulkiau sukapokite peiliu.

  2. Keptuvėje iki auksinės spalvos paskrudinkite avižinius dribsnius. Atvėsinkite. Sutrinkite maisto smulkintuvu arba sumalkite kavamale, nereikia malti iki smulkių miltų, turi likti nedideli gabaliukai. Maltus avižinius dribsnius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais.

  3. Morkas nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite su avižinių dribsnių ir miltų mišiniu, smulkintais riešutais, supilkite citrinų sultis, apelsinų esenciją (galima pakeisti trupučiu nutarkuotos apelsino žievelės). Įmaišykite sviestą.

  4. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standumo. Plakimo pabaigoje, palaipsniui suberkite cukrų. Plaktus baltymus įmaišykite į tešlą.

  5. Iš gautos tešlos suformuokite plokščius, maždaug 1 cm plonumo sausainius. Juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

  6. Sausainius atvėsinkite ir glazūruokite glazūra, paruošta cukraus pudrą labai gerai išmaišius su citrinų sultimis.

  7. Maloniai traškantys, labai kvapnūs, saikingai saldūs sausainiai.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama