Morkų tortas su kreminės varškės ir riešutų pertepimu

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 4 vnt.
  • Aliejus , 300 ml
  • Vanilės ekstraktas , 10 ml
  • Miltai , 250 gr.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Kepimo milteliai , 0,5 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Cinamonas , 1 žiups.
  • Morkos , 350 gr.
  • Kapoti, kepinti graikiniai riešutai , 100 gr.
Kremui:
  • Sviestas , 100 gr.
  • Kreminė varškė , 230 gr.
  • Cukraus pudra , 300 gr.
  • Vanilės ekstraktas , 5 ml
Papuošimui:
  • Kapoti, kepinti graikiniai riešutai , 100 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlos papločiai: kiaušinius, aliejų, cukrų, vanilės ekstraktą išplakite. Į masę berkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Galiausiai įmaišykite tarkuotas morkas bei kapotus riešutus.
    Gautą tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą.
    Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol įkištas dantų krapštukas išlįs neapsivėlęs tešla.

  2. Kremas: inde išplakite minkštą sviestą, kreminę varškę, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą.

  3. Torto surinkimas: visiškai atvėsusį tešlos paplotį atsargiai perpjaukite. Papločius pertepkite puse kremo, likusią pusią kremo paskirstykite ant tortos viršaus ir užberkite likusius riešutus. Prieš tiekiant tortą bent porą valandų pašaldykite šaldytuve.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

Inga 2015-10-16 18:59
Kiek cukraus? Recepte nenurodyta.
inga 2015-06-21 18:43
atrodo skaniai tik norejau paklausti koia tarka sutarkuoti morkas?

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama