Obuolinis blynas orkaitėje
- Miltai , 0,5 stikl.
- Cukrus (baltasis) , 1 v.š.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Vanilės ekstraktas , 3 laš.
- Sviestas , 2 v.š.
- Obuoliai , 4 vnt.
- Cukrus (rudasis) , 2 v.š.
- Cinamonas , 1 a.š.
- Pienas , 80 ml
- Grietinėlė (riebi) , 80 ml
Obuolius nuplaukite, nuskuskite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis riekutėmis.
Indelyje išplakite kiaušinius, pieną ir grietinėlę, įlašinkite vanilės ekstrakto. Miltus sumaišykite su žiupsniu druskos, baltu cukrumi ir supilkite kiaušinių plakinį. Tešlą gerai išplakite šluotele arba mikseriu.
Keptuvėje (geriau iškart naudokite tokią keptuvę, kurią galima dėti orkaitėn) išlydykite sviestą, apkepinkite obuolius su ruduoju cukrumi (galite keisti baltu cukrumi, bet rudasis cukrus suteiks gardų karamelės poskonį) ir cinamonu. Kepkite ant vidutinės ugnies iki kol obuoliai suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 10 min.
Ant apkepintų obuolių užpilkite tešlą ir visą keptuvę perkelkite į iki 220C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20 min. Jeigu neturite keptuvės, kurią būtų galima kaitinti orkaitėje, tai obuolius perkelkite į kepimo indą ir tuomet užpilkite tešla.
Iškeptą blyną padalinkite perpus arba į keturias dalis, apiberkite cukraus pudra.
Galite tiekti su ledais ar grietinėle. Puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams.
Komentarai (2)