Puri tešla su kefyru (bandelėms, pyragėliams, picai)
- Kefyras , 1 stikl.
- Aliejus , 0,5 stikl.
- Sausos mielės , 11 gr.
- Druska , 1 a.š.
- Cukrus , 1 v.š.
- Miltai , 3 stikl.
Kefyrą gerai išmaišykite su aliejumi ir truputį pašildykite, berkite druską, cukrų (jeigu planuojate kepti bandeles su saldžiu įdaru, tai berkite daugiau cukraus), išmaišykite. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir palaipsniui, vis permaišant supilkite kefyro mišinį. Suminkykite tešlą. Ją pridenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kilti 30 min. šiltoje vietoje. Po 30 min. tešla bus pakilusi menkai, bet nesijaudinkite, suformuotos bandelės pakils kepimo metu.
Tešlai truputį pakilus suformuokite bandeles ar pyragėlius su norimu įdaru. Taip pat tešlą galite iškočiokite ant miltuoto stalo ir kepti picą.
Suformuotus kepinius patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 - 200C įkaitintoje orkaitėje iki kol pagels. Kepimo laikas priklauso nuo kepinių dydžio, formos, tad stebėkite.
Ši tešla labai puri, minkšta. Ji tinkama tiek saldiems, tiek ir pikantiškiems kepiniams.
Komentarai (10)