Ryžiais ir slyvomis įdaryta višta
- Višta , 1 vnt.
- Majonezas , 4 v.š.
- Ryžiai , 0,5 stikl.
- Druska, pipirai, čili, kmynai, karis , 2 a.š.
- Džiovintos slyvos , 1 sauj.
Vištą nuplauname ir nusausiname. Majonezą sumaišome su prieskoniais. Šiuo manojezu gerai ištriname vištą.
Ryžius biriai išverdame. Slyvas užpilame karštu vandeniu ir leidžiame pabrinkti apie 10 minučių. Slyvas pjauname į 2-3 dalis ir sumaišome su virtais ryžiais.
Slyvų ir ryžių mišiniu kemšame vištą. Susiūname.
Vištą galime kepti kepimo maišelyje arba tiesiog kepimo inde iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jeigu kepate maišelyje, tai po 40 minučių vištą iš maišelio išimkite ir dar pakepkite iki kol gražiai apskrus. Jeigu kepate kepimo inde, tai jį statykite ant skardos, o į skardą vis įpilkite drungno vandens - vandeniui garuojant višta bus minkštesnė ir sultingesnė. Kepant nepamirškite vis palaistyti višto išsiskyrusiomis sultimis.
Slyvas galima keisti ir kitais džiovintais vaisiais, uogomis arba jų mišiniais - tinka spanguolės, abrikosai, persikai, razinos.
Komentarai (1)