Varškės tortas „Angelo ašaros“

  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
6 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Pirmajam sluoksniui:
  • Miltai , 1 stikl.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Sviestas , 80 gr.
  • Cukrus , 2 v.š.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
Antrajam sluoksniui:
  • Varškė , 500 gr.
  • Cukrus , 0,5 stikl.
  • Kiaušinių tryniai , 3 vnt.
  • Manų kruopos , 1 v.š.
  • Grietinė , 100 gr.
  • Vanilinis cukrus , 1 žiups.
Trečiajam sluoksniui:
  • Kiaušinių baltymai , 3 vnt.
  • Cukraus pudra , 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagrindas. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pirštais ištrinkite su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir plakinį supilkite į miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jį įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

  2. Varškės sluoksniui. Visus ingredientus tiesiog labai gerai išplakite, kad masė būtų tolygi, vienalytė, be gumuliukų.

  3. Viršutiniam suflė sluoksniui. Kiaušinių baltymus, palaipsniui vis beriant po truputį cukraus pudros, išplakite iki standumo. Labai svarbu gerai išplakti kiaušinių baltymus, jeigu juos išplaksite prastai, tai gintarinės ašarėlės ant torto nepasirodys.

  4. Torto kepimas. Pašaldytą tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą, suformuojant kraštelius. Tuomet sudėkite varškės masę. Šį, kol kas tik dvisluoksnį tortą, kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Tuomet tortą išimkite ir ant jo uždėkite trečiąjį suflė sluoksnį. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 min. iki kol viršus bus švelniai auksinės spalvos. Neperkepkite!

  5. Torto atvėsinimas. Atsargiai praverkite orkaitės dureles, tortą palikite vėsti orkaitėje 40 min. Suflė sluoksnis truputį nusileis, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti. Po 40 min. tortą išimkite ir palikite visiškai atvėsti. Maždaug po 1,5 valandos torto paviršiuje turi susidaryti „Angelo ašaros“ - gintariniai lašeliai. Tortą pjaustykite jiems atsiradus.

  6. Labai švelnus tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Receptą atsiuntė: Elvyra

Komentarai (3)

Vida 2019-01-21 10:09
Aš galvojau, kad bus sudėtinga, bet viskas daug paprasčiau, nei pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Tikrai labai skanus ir puošnus. Šventėms tik tokį kepu. Būtinai bandykit kepti, kas dar nebandėte!
rita 2018-12-17 14:03
Isivaizduoju kaip skanu.tik daug darbo
Vaida 2017-03-02 14:20
Tortas

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama