Varškės tortas „Angelo ašaros“
- Miltai , 1 stikl.
- Kepimo milteliai , 1 a.š.
- Sviestas , 80 gr.
- Cukrus , 2 v.š.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Varškė , 500 gr.
- Cukrus , 0,5 stikl.
- Kiaušinių tryniai , 3 vnt.
- Manų kruopos , 1 v.š.
- Grietinė , 100 gr.
- Vanilinis cukrus , 1 žiups.
- Kiaušinių baltymai , 3 vnt.
- Cukraus pudra , 3 v.š.
Pagrindas. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pirštais ištrinkite su šaltu, kubeliais pjaustytu sviestu. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir plakinį supilkite į miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, jį įsukite į maistinę plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Varškės sluoksniui. Visus ingredientus tiesiog labai gerai išplakite, kad masė būtų tolygi, vienalytė, be gumuliukų.
Viršutiniam suflė sluoksniui. Kiaušinių baltymus, palaipsniui vis beriant po truputį cukraus pudros, išplakite iki standumo. Labai svarbu gerai išplakti kiaušinių baltymus, jeigu juos išplaksite prastai, tai gintarinės ašarėlės ant torto nepasirodys.
Torto kepimas. Pašaldytą tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą, suformuojant kraštelius. Tuomet sudėkite varškės masę. Šį, kol kas tik dvisluoksnį tortą, kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Tuomet tortą išimkite ir ant jo uždėkite trečiąjį suflė sluoksnį. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 min. iki kol viršus bus švelniai auksinės spalvos. Neperkepkite!
Torto atvėsinimas. Atsargiai praverkite orkaitės dureles, tortą palikite vėsti orkaitėje 40 min. Suflė sluoksnis truputį nusileis, bet nesijaudinkite, taip ir turi būti. Po 40 min. tortą išimkite ir palikite visiškai atvėsti. Maždaug po 1,5 valandos torto paviršiuje turi susidaryti „Angelo ašaros“ - gintariniai lašeliai. Tortą pjaustykite jiems atsiradus.
Labai švelnus tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.
Komentarai (3)