Kulinarinės laidos vedėja Ilona Juciūtė: „Arba valgai, ką nori, arba atrodai kaip nori“ (+ receptai)

Jau kuris laikas šeštadienio rytais su televizijos žiūrovais sveikinasi itin žavi moteris – maisto tinklaraščių „Skanus gyvenimas“ ir „Maisto klubas“ kūrėja Ilona Juciūtė. Profesionali šefė kulinarinėje TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ ne tik dalinasi patiekalų receptais, patarimais, bet ir sugeba prakalbinti bet kokį laidos svečią. Lengvai paruošiamiems lietuviškiems patiekalams neabejinga moteris pasidalijo 3 receptais ir išdavė paslaptį, kad būnant kulinare, išlaikyti lieknas kūno formas nėra lengva.

Dar tik pirmuosius žingsnius televizijoje žengianti I. Juciūtė jau įrodė esanti sutverta televizijai. Charizmatiška ir visuomet besišypsanti moteris ne tik iškalbinga, bet ir puikiai atrodo ekrane.

Paklausus, kaip žaviai ir visada besišypsančiai moteriai pavyksta išlaikyti kūno formas, I. Juciūtė juokiasi, kad skanus maistas tikrai daro įtaką jos svoriui: „Aš esu priklausoma nuo skanaus maisto. Visada save guodžiu: arba valgai, ką nori, arba atrodai kaip nori. Pati dar tik mokausi valgyti po nedaug. Mūsų skrandis juk ne šiukšliadėžė, kad reiktų ten dėti bet ką.“

Kulinarė tikina, kad pati, deja, savo mitybos įpročiais negali pasigirti. „Savo mitybos įpročiais negaliu girtis, nes visiškai negaliu valgyti pusryčių. Man nesinori, nejaučiu malonumo... O prie puodelio arbatos ar kavos negaliu apsieiti be deserto ir dažniausiai tai būna pyragėliai. Nesuprantu, kaip galima gerti kavą, arbatą neužkandant“, – apie savo mitybos įpročius kalbėjo moteris.

Kulinarinės laidos vedėja I. Juciūtė su skaitytojais dalijasi trijų patiekalų receptais, kurie pasak profesionalios šefės, puikiai tiks ir šventiniam stalui. Šiuos patiekalus moteris gamino TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.



Šokoladinis pyragas su sūrio kremu



Jums reikės:
250 g sviesto;
300 g juodojo šokolado;
2 kiaušinių;
300 g miltų;
150 g cukraus;

Kremui:
500 g „Philadelphia“ grietinėlės sūrio kremo;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
220 g grietinėlės.

Gaminimas:
Šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti. Kiaušinį išplakti su cukrumi, sumaišyti su šokolado lydiniu ir persijotais miltais. Masę iškloti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, įmaišyti kiaušinį bei grietinėlę ir supilti ant pagrindo. Kepkite dar 15 minučių. Leiskite atvėsti orkaitėje, vėliau dėkite į šaldytuvą ir vėsinkite dar valandą. Supjaustykite kvadratėliais ir valgykite.



Šašlykai su pomidorų salsa



Šiam patiekalui virtuvės šefė Ilona pasirinko 1 kg marinuotos sprandinės šašlykų.

Gaminimas:
Šašlykus sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitintų žarijų apie 20 minučių nuolat vartydami.



Pomidorų salsa su mėlynuoju svogūnu



Jums reikės:
400 g įvairių rūšių pomidorų;
Avokado;
Citrinos;
Mėlynojo svogūno;
Druskos, pipirų;
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:
Supjaustykite pomidorus, avokadą ir svogūną kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei įpilkite aliejaus.



Lašišos suktinukai su varškės sūrio kamuoliukais



Jums reikės:
Sūdytos lašišos;
Indelio varškės užtepėlės;
Džiūvėsėlių;
Sultenės;
Džiovintų pomidorų užtepo.

Gaminimas:
Ant džiūvėsėlių užtepkite džiovintų pomidorų užtepo. Varškės sūrio kamuoliuką susukite į lašišos juostelę. Ant džiūvėsėlio dėkite kelis lapelius sultenių salotų ir į lašišą suvyniotą varškės kamuoliuką.

 

Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 9 val. per TV3.

 

Komentarai

Žmonės

Nerandi straipsnio? Pasinaudok paieška

Dėmesio!

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama

Populiariausi receptai

Naujausi komentarai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Ar žinote, kad...

Statistikos duomenimis, 3-4 metų amžiaus vaikai kiekvieną dieną pasako maždaug 12000 žodžių ir užduoda apie 900 klausimų.

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama

Naudinga

Reklama

Populiariausi straipsniai

Reklama