Apelsininis pyragas

  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Apelsinas , 1 vnt.
  • Miltai , 0,5 stikl.
  • Cukrus , 0,75 stikl.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Kepimo milteliai , 0,5 a.š.
  • Vanilės ekstraktas , 2 laš.
Gaminimo instrukcija:
  1. Apelsiną kruopščiai nuplaukite, patartina net pamirkyti acto tirpale ir vėliau keletą kartų nuplauti tekančiu vandeniu. Labai švariai nuplautą apelsiną dėkite į nedidelį puodą su vandeniu, apelsino nereikia lupti, jis turi būti apsemtas. Kaitinkite iki kol užvirs ir virkite dar 5 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies, nupilkite vandenį ir palikite apelsiną truputį pravėsti. Pravėsusį, neluptą apelsiną perpjaukite į keletą dalių ir jas sutrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį.

  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės, plakti reikėtų ilgokai, apie 10 min. Tuomet į plakinį įsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite vanilinį cukrų ar įlašinkite vanilės esencijos. Galiausiai įmaišykite apelsininę tyrę. Dar kartą gerai permaišykite.

  3. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

  4. Iškeptą pyragą galima apiberti cukraus pudra, apglaistyti šokoladu, į tešlą taip pat galima įmaišyti razinų.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (3)

Agne 2015-11-21 18:40
Neskanus. Per 45 min neiskepe, o be to labai kartus.
Jūratė 2015-11-21 17:55
Aš kepu bet mano paprastesnis tiek nereikia gaišti laiko...
Isbandytas 2015-11-17 16:34
Skanus pyragas,tik kita karta kepant deciau dviguba norma miltu(mano itarimas,kad gali susmegti pasitvirtino).Reikia tvirtesnes teslos,kad butu purus.Bet skonis geras,i jei dar butu pilnai pavykes,tai butu liuks

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama