Apverstas pyragas su obuoliais ir braškėmis

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Tešlai:
  • Miltai , 250 gr.
  • Sviestas , 170 gr.
  • Cukraus pudra , 50 gr.
  • Druska , 1 žiups.
Įdarui:
  • Sviestas , 50 gr.
  • Cukrus , 125 gr.
  • Vanduo , 2 v.š.
  • Braškės , 1 sauj.
  • Obuoliai , 4 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Šaltą sviestą ištrinkite su cukraus pudra, miltais, druska. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

  2. Nesvylančiame prikaistuvyje kaitinkite įdarui skirtą sviestą, vandenį, cukrų iki kol cukrus ištirps. Tuomet ugnį padidinkite ir nemaišant pakaitinkite iki rusvumo. Gautą karamelę supilkite į kepimo formą. Ant karamelės išdėliokite braškių ir obuolių gabaliukus.

  3. Tešlą iškočiokite, uždėkite ant vaisių ir šiek tiek palenkite kraštelius. Kraštelius reikia įlenkti vidun, taip, kad tešla apgobtų karamelę su vaisiais.

  4. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

  5. Pyragui iškepus palaukite 5 min., tuomet prie formos prispauskite lėkštę ir apverskite pyragą.

  6. Pyragą labai skanu tiekti su ledais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama