Azijietiška vištiena

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė , 4 vnt.
  • Kiaušinio baltymas , 1 vnt.
  • Kukurūzų miltai , 2 v.š.
  • Imbieras , 5 cm
  • Saldžioji paprika , 1 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 skilt.
  • Čili pipiras , 1 vnt.
  • Aliejaus , 2 v.š.
  • Sojos padažas , 1 v.š.
  • Laimas , 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais arba plonomis juostelėmis. Kiaušinio baltymą išplakite su 1 šaukštu kukurūzų miltų (galite keisti kviečių miltais), į plakinį suverskite vištieną ir palikite jame 15-30 min. Tuomet išimkite ir gabaliukus lengvai patapšnokite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Imbiero gabaliuką nulupkite. Smulkiai supjaustykite, turėtumėte gauti valgomąjį šaukštą pjaustyto imbiero, bet kiekį galite didinti/ mažinti pagal skonį. Papriką, česnaką, svogūną, čili pipirą (pašalinkite sėklas, jeigu norite, kad nebūtų labai aštru) taip pat supjaustykite kubeliais arba juostelėmis. Papildomai galima pridėti juostelėmis pjaustytų morko, poro.

  3. Vištienos gabaliukus apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Neperkepkite, pakaks 7-10 min. Vištieną atidėkite. Joje pačioje keptuvėje (įpilkite dar aliejaus, jeigu reikia) kelias minutes pakepinkite papriką, tuomet dėkite svogūną, česnaką, čili. Permaišykite. Pakepinkite porą minučių. Pilkite apie 50 ml vandens, šaukštą sojos padažo, berkite dar šaukštą miltų, įspauskite vieno laimo sulčių, įmaišykite apkepintą vištieną ir viską dar porą min. pakepinkit intensyviai maišant.

  4. Tiekite su biriai virtais ryžiais. Galima apiberti bazilikais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama