Bananiniai keksiukai

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Labai gerai sunokę, dideli bananai , 3 vnt.
  • Cukraus pudra , 70 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Soda , 1 a.š.
  • Sausos mielės , 1 a.š.
  • Miltai , 150 gr.
  • Druska , 1 žiups.
  • Sviestas (išlydytas) , 70
Gaminimo instrukcija:
  1. Bananus sulaužykite į kelias dalis, sudėkite į gilesnį indą ir ištrinkite šakute, pilkite cukraus pudrą, šiek tiek paplaktą kiaušinį ir tirpintą sviestą. Labai gerai išmaišykite.

  2. Atskirame inde išmaišykite persijotus miltus, druską, sausas mieles ir sodą. Miltų mišinį įmaišykite į bananų tyrę. Turi gautis skystoka tešla.

  3. Standartinę, 12 keksiukų skardelę ištepkite riebalais arba į ją sudėkite riebalais vos pateptas popierines keksiukų formeles. Paskirstykite tešlą. Tešla užims maždaug 2/3 formelės, kepdami keksiukai dar pakils.
    Jeigu neturite keksiukų skardelės, tai keksiukus galite kepti vien tik popierinėse formelėse, tačiau vienam keksiukui naudokite po tris formeles, kad geriau laikytų formą. Tiesa, net ir tuomet keksiukai šiek tiek išsiplės į šalis, bus plokštesni ir platesni.

  4. Keksiukus kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Iki kol pakils ir gražiai apskrus.

  5. Keksiukai labai skanus,sotūs, pigūs, puikiai tinka pusryčiams. Tešlą galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais ar uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama