Barščiai su mėsos kukuliukais

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Mėsos sultinys , 1,5 l
  • Kopūstas , 250 gr.
  • Bulvės , 3 vnt.
  • Burokas , 1 vnt.
  • Morka , 1 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Pomidorų pasta , 1 v.š.
  • Faršas , 150 gr.
  • Česnako , 1 skilt.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Miltai , 1 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 a.š.
  • Lauro lapai , 2 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sultinį užvirti. Užvirus sudėkite juostelėmis pjaustytą buroką, kuomet burokai truputį paskaidrės, pakeis spalvą, dėkite skustas ir nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves.

  2. Faršą permaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais. Arbatinio šaukštuko pagalba formuokite kukuliukus ir juos verskite į sultinį su burokais ir bulvėmis, vos sultinys vėl užvirs. Maždaug tuo pat metu suverskite ir susmulkintus kopūstus.

  3. Tuo tarpu (arba iš anksto) smulkintą svogūną apkepinkite aliejuje iki auksinės spalvos, dėkite tarkuotą morką, šiek tiek pakepinkite, dėkite miltų ir pomidorų pastos, įspauskite česnako. Ir viską suverskite į barščius, kai bulvės jau bus išvirusios. Pagal skonį berkite druskos, pipirų, meskite kelis lauro lapelius ir dar permaišę truputį pavirkite.

  4. Patiekite su grietine, žalumynais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

as 2015-06-17 21:03
kam tas kiaušinis farše juk čia ne kotletai, o kukuliai ir man patinka šiek tiek patroškinti iki suminkštės burokeliai keptuvėj su trupučiu aliejaus

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama