Biskvito kubelių tortas „Pančo“

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Biskvitui:
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Cukrus , 2 stikl.
  • Grietinė (arba kefyras) , 2 stikl.
  • Miltai , 2 stikl.
  • Soda , 2 a.š.
  • Kakava , 2 v.š.
Kremui:
  • Grietinė , 700 gr.
  • Cukrus , 1 stikl.
Glajui:
  • Pienas , 6 v.š.
  • Cukrus , 0,5 stikl.
  • Kakava , 2 v.š.
  • Sviestas , 1 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai iškepkite biskvitus. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, pridėkite grietinę (arba kefyrą), berkite sodos, suberkite miltus ir labai gerai išplakite. Dabar tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį iberkite kakavos ir vėl labai gerai perplakite.

  2. Atskirai iškepkite du biskvitus. Vienas bus paprastas. O kitas - šokoladinis. Biskvitus reikia kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

  3. Biskvitus truputį atvėsinkite. Nuo šokoladinio biskvito nupjaukite ploną apačios dalį - tai bus mūsų torto pagrindas. Likusią biskvito dalį supjaustykite kubeliais. Šviesų biskvitą taip pat tiesiog supjaustykite kubeliais.

  4. Paruoškite kremą ir formuokite tortą. Grietinę išplakite su cukrumi. Gautu kremu patepkite nupjaupto šokoladinio biskvito apačią - torto pagrindą. Į kalnelį, pramaišiui, vis aptepant kremu ir lengvai paspaudžiant dėliokite biskvitų kubelius. Suformavus kalnelį jį dar papildomai apliekite kremu. Tortą bent valandėlei pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir sustingtų.

  5. Paruoškite glazūrą. Pieną, cukrų ir kakavą sudėkite į nesvylantį prikaistuvį ir virkite ant nedidelės ugnies iki kol sutirštės, tirštumas turi būti, kaip neriebios grietinės. Įdėkite sviesto. Išmaišykite. Gauta glazūra apliekite tortą.

  6. Tortą statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms arba dar ilgiau. Kremas turi susigerti, tuomet biskvito kubeliai suminkštės.

  7. Nuostabus tortas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Tortą galima pagerinti tarp biskvito kubelių pridėjus vyšnių iš uogienės, smulkiais kubeliais pjaustytų marmeladinių saldainių, konservuotų persikų gabaliukų, riešutų. Įvairiais gardėsiais taip pat galima apibarstyti paruoštą tortą.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama