Blynai su cinamonu, obuoliais ir klevų sirupu

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Miltai , 230 gr.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
  • Rudojo cukraus , 3 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Cinamonas , 2 a.š.
  • Pienas , 300 ml
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Sviestas , 4 v.š.
  • Obuoliai , 3 vnt.
  • Klevų sirupas , 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 1 šaukštelį cinamono, žiupsnelį druskos, 1 šaukštą rudojo cukraus. Pieną išplakite su kiaušiniu, supilkite į sausą mišinį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai 20-30 min. pastovėti (į šaldytuvą statyti nereikia). Galiausiai į tešlą supilkite 2 šaukštus lydyto, pravėsusio sviesto. Iš šios tešlos iškepkite gan storus blynukus. Juos porcijomis sudėkite į lėkštes.

  2. Obuolius (geriau naudoti rūgštesnius) nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.
    Keptuvėje išlydykite likusius 2 šaukštus sviesto, suberkite likusius 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį cinamono. Sudėkite obuolių skilteles ir jas patroškinkite apie 10 min. iki kol suminkštės.

  3. Karamelizuotus obuolius sudėkite ant blynų, apliekite klevų sirupu.

  4. Intensyvaus skonio, labai kvapnūs blynai, kurie puikiai tiks ypatingiems pusryčiams!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama