Blynų pyragas su varške

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Lietiniai blynai , 10 vnt.
Įdarui:
  • Varškė , 500 gr.
  • Cukrus , 2 v.š.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
  • Razinos arba džiovinti abrikosai (nebūtina) , 1 sauj.
Užpilui:
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Grietinė , 3 v.š.
  • Cukrus , 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Lietinius blynus galite iškepti iš tokios tešlos: 2 kiaušinius suplakite su 2 šaukštais cukraus, 2 šaukštais aliejaus, 4 šaukštais pieno. Tuomet įsijokite 200 g miltų ir palaipsniui, plakant šluotele supilkite maždaug 300-400 ml vandens iki kol gausite pakankamai skystą tešlą. Kepkite truputį storesnius, nei įprasta lietinius. Žinoma, lietinius galite kepti ir pagal kitokį, jums patinkantį receptą.

  2. Įdarui sutrinkite varškę su kiaušinius, cukrumi, vaniliniu cukrumi, galite įmaišyti apiplikytų razinų arba smulkintų džiovintų abrikosų.

  3. Dėkite šiek tiek įdaro ant blyno ir jį susukite. Šitaip susukite visus blynus.

  4. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į jį dėkite susuktus blynus - pirmąjį blyną susukite į „sraigę”, kitus blynus dėkite šalia taip, kaip parodyta nuotraukoje. Turi susidaryti daili spiralė.

  5. Suplakite visus pyrago užpilui skirtus ingredientus ir gautą užpilą supilkite ant pyrago.

  6. Paruoštą pyragą kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

  7. Varškės įdarą galima pagerinti keliais šaukštais mėgiamos uogienės ar kondensuoto pieno, kokosų drožlėmis, įvairiomis uogomis, vaisių gabaliukais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

as 2016-10-17 16:21
Labai skaniai gavosi

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama