„Braškinis debesėlis“

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Reikės:
  • Sultinys , 1,5 l
  • Sviestas , 50 gr.
  • Svogūnas , 1 galv.
  • Ryžiai , 350 gr.
  • Baltas vynas, sausas , 350 gr.
  • Braškės , 300 gr.
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 250 ml
  • Druska , 1 žiups.
  • Malti juodieji pipirai , 1 žiups.
Risotto su braškėmis
Gaminimo instrukcija:
  1. Užvirinti sultinį.

  2. Sviestą ištirpinti, sudėti svogūną ir maišant kepti ant mažos ugnies, kol suminkštės (maždaug apie 5 minutes).

  3. Supilti Risotto ryžius gerai maišyti, kol susimaišys su sviestu.

  4. Užpilti vyną ir pakepti, kol jis išgaruos.

  5. Po truputį pilti karštą sultinį ir vis maišyti. Tada vėl įpilti truputį sultinio. Po dešimties minučių sudėti trintas braškes (dalį palikti papuošimui) ir toliau kepti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.

Receptą atsiuntė Spice.lt

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama