Bulgariškas bulvių apkepas su mėsa

  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
6 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Reikės:
  • Faršas , 500 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 vnt.
  • Bulvės , 6 vnt.
  • Pomidorai savo sultyse , 400 gr.
  • Morka , 1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus , 2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Petražolės
  • Pienas , 200 ml
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Fermentinis sūris , 200 gr.
  • Druska
  • Pipirai
Padažui:
  • Sviestas , 1 v.š.
  • Miltai , 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus, tada sudėkite faršą ir kepkite tol, kol mėsa nebebus raudona.

  2. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambiai sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, kapotas petražoles, pabarstykite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol suminkštės bulvės.

  3. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus.

  4. Dabar musakos mišinį perdėkite į kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu.

  5. Kapkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė: Dovilė

Komentarai (2)

Rasa 2015-08-24 15:58
šis patiekamas tikrai labai skanus:)
vestina 2012-10-23 18:41
labai skanus,persivalgiau be valgydama,manau galima butu ideti paprikos truputi ir pievagybiu ir butu liuks:)

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama