Bulviniai paplotėliai

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Bulvių košė , 500 sauj.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Sviestas , 1 v.š.
  • Miltai , 400 gr.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
  • Druska , 1,5 a.š.
  • Švieži žalumynai
  • Česnakas
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:
  1. Atšildykite bulvių košę iki kambario temperatūros (jeigu laikėte šaldytuve), įdėkite sviesto ir druskos. Košė turi būti gana kieta. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Jeigu norite skirtingų skonių paplotėlių, padalinkite gautą masę į dvi dalis.

  2. Į vieną dalį galima įmaišyti, pavyzdžiui, ciberžolės, kmynų ir pipirų, į kitą - petražolių ir česnako.

  3. Į abi dalis įdėkite po 200 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Tešla bus lipni, tačiau daugiau miltų nedėkite.

  4. Pridenkite tešlos gumulus plėvele ir pusvalandžiui atidėkite.

  5. Pabarstykite stalą miltais. Tešla bus dar minkštesnė ir lipnesnė, todėl pirštus nuolat turėsite padažyti į miltus. Padalinkite masę su žalumynais į 4-6 dalis. Neminkykite, nes paplotėliai bus kietesni. Tiesiog kiekvieną gabalėlį dėkite ant miltų, suformuokite 1 cm storio paplotėlį ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Lygiai tą patį padarykite ir su likusia mase.

  6. Paplotėlius kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 25-30 minučių, tada sudėkite vieną ant kito ir patiekite dar karštus. Tinka su sviestu, grietine, vietoje duonos prie sriubos, salotų ir mėsos.

Receptą atsiuntė: Silvija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama