Bulvių gėlytės su faršu ir grybais
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
- Faršas , 100 gr.
- Pievagrybiai , 150 gr.
- Sūris , 100 gr.
- Kiaušinio trynys , 1 vnt.
- Bulvės , 4 vnt.
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
- Aliejus , 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
Atsargiai išimkite pievagrybių kotelį, grybus truputį pavalykite. Juos prikimškite mėgiamais prieskoniais, druska pagardintu faršu. Taip farširuotus grybukus apkepinkite aliejuje iki kol šiek tiek pagels ir paskrus.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Šias riekeles gražiai, dėliojant vieną prie kitos sudėliokite į silikonines keksiukų formeles ar riebalais truputį pateptą skardą taip, kad susidarytų žiedelis.
Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su kiaušinio tryniu. Šios masės dėkite į bulvinių gėlyčių centrą ir įkiškite pakepintą grybą su faršu.
Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol iškeps ir apskrus.
Dailus, skanus, o tuo pačiu ir tikrai paprastas patiekalas!
Receptą atsiuntė:
Aistė
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai (2)