Bulvių ir pievagrybių sriuba

  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės , 6 vnt.
  • Vanduo , 1,2 l
  • Aliejus , 1 v.š.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Grietinėlė , 200 ml
  • Pievagrybiai , 350 gr.
  • Druska
  • Pipirai
  • Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

  2. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol pagels.

  3. Pievagrybius plonai supjaustykite ir taip pat šiek tiek akepkite su svogūnais.

  4. Keletą pievagrybių atidėkite papuošimui, likusius kartu su svogūnais sudėkite į puodą su bulvėmis, dar kelias minutes pavirkite.

  5. Nukoškite (nuoviro neišpilkite). Šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite per sietelį ar trintuvu.

  6. Įpilkite šiek tiek nuoviro, užkaiskite, pakaitinkite, išmaišykite. Įpilkite grietinėlės, užvirinkite ir nukaiskite.

  7. Išpilstykite į lėkštes, papuoškite grybais ir žalumynais.

Receptą atsiuntė: Renata

Komentarai (1)

vidimanta 2014-08-26 16:24
darysiu sriuba

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama