Bulvių virtinukai (gnocchi)
- Bulvės , 1 kg
- Miltai , 300 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus , 1 v.š.
- Tarkuotas parmezans , 50 gr.
- Druska , 1 žiups.

Bulves išvirkite su lupena. Nepervirkite. Vandenį nupilkite, o bulves dar pakaitinkite, kad nugaruotų vanduo.
Bulves nulupkite ir sugrūskite. Aliejų išplakite su kiaušinio tryniu ir įmaišykite į bulvių masę. Berkite tarkuotą sūrį, permaišykite, berkite miltus (pasilikite truputį miltų virtiniams apvolioti).
Tešlą suminkykite, bet neperminkykite, kitaip virtiniai nebus purūs. Tešla gaunasi lipnoka, bet daugiau miltų nedėkite. Suformuokite maždaug 3-4 pirštų storumo juostą ir virtinių supjaustykite vienodais kubeliais. Galite juos paspausti šakute ar tarka. Supjaustytus virtinius apvoliokite miltuose.
Užvirinkite pasūdytą vandenį, suverskite virtinius. Virkite iki kol pakils į viršų ir dar keletą minučių.
Tiekite su apibertus tarkuotu sūriu, su spirgučių-svogūnų, sviesto-grietinės padažu ar patroškintomis daržovėmis.
Komentarai (3)