Bulvių virtinukai (gnocchi)

  •  
  • 4.0 5 6
  •  
  • 4.0 5 6
  •  
  • 4.0 5 6
  •  
  • 4.0 5 6
  •  
  • 4.0 5 6
8 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Bulvės , 1 kg
  • Miltai , 300 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus , 1 v.š.
  • Tarkuotas parmezans , 50 gr.
  • Druska , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirkite su lupena. Nepervirkite. Vandenį nupilkite, o bulves dar pakaitinkite, kad nugaruotų vanduo.

  2. Bulves nulupkite ir sugrūskite. Aliejų išplakite su kiaušinio tryniu ir įmaišykite į bulvių masę. Berkite tarkuotą sūrį, permaišykite, berkite miltus (pasilikite truputį miltų virtiniams apvolioti).

  3. Tešlą suminkykite, bet neperminkykite, kitaip virtiniai nebus purūs. Tešla gaunasi lipnoka, bet daugiau miltų nedėkite. Suformuokite maždaug 3-4 pirštų storumo juostą ir virtinių supjaustykite vienodais kubeliais. Galite juos paspausti šakute ar tarka. Supjaustytus virtinius apvoliokite miltuose.

  4. Užvirinkite pasūdytą vandenį, suverskite virtinius. Virkite iki kol pakils į viršų ir dar keletą minučių.

  5. Tiekite su apibertus tarkuotu sūriu, su spirgučių-svogūnų, sviesto-grietinės padažu ar patroškintomis daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (3)

nijole 2014-09-24 18:55
Reikia isbandyti:-)
Aistė 2014-09-04 13:41
Gabija, gal ir tikrai neaiškiai. Na reikėtų tik trynio. Bet yra tekę daryti ir su visu kiaušiniu, tai irgi viskas gerai. :) Manau, kad kaip norite galite daryti, po to su miltais tešlos tirštumą susireguliuosit.
Gabija 2014-09-03 12:02
Patikslinkite: ar naudoti tik kiaušinio trynį? Nes kur dėti baltymą, neparašyta, o receptūroje nurodytas "1 kiaušinis", o ne "1 kiaušinio trynys" :)

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama