Burnoje tirpstantis bulvių apkepas su sūriu

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Didelės bulvės , 5 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Sviestas , 3 v.š.
  • Miltai , 3 v.š.
  • Pienas , 2 stikl.
  • Tarkuotas sūris (fermentinis ar Čederio) , 2 sauj.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Pusę jų sudėkite į sviestu išteptą (viso sviesto nesunaudokite) kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais, papildomai galima pabarstyti muskato riešutu. Tuomet sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Tada sudėkite likusias bulvių riekeles.

  2. Likusį sviestą išlydykite prikaistuvyje ar gilesnėje keptuvėje. Suberkite miltus, druską ir intensyviai maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos. Supilkite pieną (galima pakeisti grietinėle), galite įspausti česnako, plakant šluotele pavirkite iki kol sutirštės. Tuomet suberkite tarkuotą sūrį, nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite, kad sūris išsilydytų. Gautą sūrio padažą supilkite ant bulvių.

  3. Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 val. (kepimo laikas priklauso nuo bulvių riekelių storio). Kepimo pabaigoje foliją nuimkite ir apkepą grąžinkite į orkaitę, kad dar šiek tiek apskrustų.

  4. Šis bulvių apkepas su sūriu labai švelnus, sotus, sušildantis. Jis tiesiog tirpsta burnoje, tad tikrai verta paragauti!

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama