Burnoje tirpstantys kibinai

  •  
  • 3.0 4 3
  •  
  • 3.0 4 3
  •  
  • 3.0 4 3
  •  
  • 3.0 4 3
  •  
  • 3.0 4 3
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Miltai , 400 gr.
  • Sviestas (arba margarinas) , 150 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Grietinė , 100 gr.
  • Cukrus , 1 a.š.
  • Kiauliena , 400 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Kefyras , 100 ml
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įdarui skirtą mėsą ir svogūną smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite kefyru. Užpylus kefyru mėsa bus minkštesnė ir labai švelni, tačiau galite to ir nedaryti. Mėsą palikite marinuotis šaldytuve ir ruoškite tešlą.

  2. Miltus suberkite į dubenį, ant jų sumeskite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą arba margariną ir trinkite pirštais iki kol susidarys smulkūs trupinėliai. Tuomet kiaušinius paplakite su druska ir cukrumi, juos sumaišykite su grietine ir šį mišinį supilkite ant miltų ir sviesto trupinių. Tešlos masę sukite ir trinkite šaukštu, o tada suminkykite. Jeigu tešla labai limpa prie rankų, tai berkite dar miltų. Tešla turi būti tampri, elastingą, priminti plasteliną. Tešlą 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Tešlos gumulą padalinkite į 15 - 20 gabaliukų, suformuokite rutuliukus ir iškočiokite, labai plonai kočioti nereikia, nes kibinai gali sutrūkti. Padalinkite įdarą ir susukite kibinus.

  4. Kibinus sudėkite ant skardos ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., iki kol gražiai paruduoja. Prieš kepant galite vos vos patepti aliejumi, kad iškepę gražiau blizgėtų.

  5. Įdarui galite naudoti įvairią mėsą, faršą, troškintas daržoves. Tradiciniai kibinai kepami su smulkiai pjaustyta aviena, kartais mėsa permaišoma su kopūstais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (10)

Ona 2018-11-14 16:48
Iškepiau. Patiko man ir kitiems. Ačiū.
onute 2017-02-09 17:43
skanus tikrai,isbandyta
SALOMEJA 2016-01-24 21:55
LABAI AČIŪ BANDYSIU KEPTI...
virga 2015-12-12 20:41
Saunuole
regina 2015-11-28 00:13
o sodos nereikia?ar kepimo milteliu?
Paprastai 2015-10-26 15:23
Pirma kart gyvenime kepiau kibinus, gavos nuostabus. Aciu uz saunu receptuka. ;)
irma 2015-04-13 07:51
O mano kibinai mažiau kalorijų,miltai 350,alyvuogių aliejus kepimui 5šaukštai,druskos šiektiek,kejyro arba jogurto,vanduo šiltas kartu 100mll .Idara galima įvairu ,kepu orkaitėje
drita 2015-04-11 10:50
kepiau kibinus ,gavosi labia skanus:)
yra įvairių receptų 2015-04-07 13:34
aš visada kepu pagal būtent tokį receptą, gaunasi puikiai. Kepkite pagal savo, jeigu jums nepatinka šitas. Kam pykti?..
kibinai 2015-04-07 13:16
900gr miltu bet ne 400 gr , tesla 2 val turi buti saldytuve, 200gr grietines , i idara 50gr sviesto bet ne kefyras , is kur tokius receptus kibinu imate

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama