Čeburėkai su bulvių ir sūrio įdaru

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Tešlai:
  • Miltai , 1 kg
  • Kefyras , 300 ml
  • Grietinė , 2 v.š.
  • Sviestas , 100 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Druska , 1 žiups.
Įdarui:
  • Bulvės , 1 kg
  • Sūris , 150 gr.
  • Sviestas , 20 gr.
  • Druska, pipirai, žalumynai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite įdarą. Bulves nuskuskite, išvirkite. Sugrūskite bulves, dėkite sviesto, sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį, sukapotus žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Žinoma, tiks ir kitokiu, jums patinkančiu būdu paruošta bulvių košė.

  2. Paruoškite tešlą. Kefyrą, grietinę, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, kiaušinius ir druską išplakite. Įsijokite miltus ir suminkykite tešlą.

  3. Nuo tešlos nugnybkite nedidelius tešlos gabaliukus. Juos iškočiokite, dėkite bulvių įdaro, gerai suspauskite kraštelius ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose (aliejuje arba aliejaus ir taukų mišinyje) iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Iškeptus čeburėkus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Šiems čeburėkams puikiai tiks vakarykštė bulvių košė. Ją galima pagardinti ne tik sūriu, bet ir kumpiu, paskrudinta šonine, spirgučiais.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama