Daržovių apkepas
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
- Žiediniai kopūstai , 700 gr.
- Morkos , 2 vnt.
- žalieji žirneliai , 120 gr.
- Raudona paprika , 1 vnt.
- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Sūris , 150 gr.
- Miltai , 3 v.š.
- Druska
- Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Kopūstą nuplaukite ir išskirtykite žiedynais.
Morkas nuskuskite ir 4 minutes patroškinkite pasūdytame vandenyje, sudėkite kopūstus ir troškinkite dar tiek pat. Tada viską smulkiai supjaustykite.
Pašalinkite iš paprikos sėklas, papriką supjaustykite.
Baltymus atskirkite nuo trynių, išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.
Atskirai išplakite trynius su druska ir pipirais.
Daržoves užpilkite trynių mase, sudėkite žirnelius, miltus ir 100 g tarkuoto sūrio. Atsargiai įmaišykite baltymus.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Daržovių masę sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, išlyginkite, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite apie 45 minutes.
Receptą atsiuntė:
Gabija
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai