Drėgnas apelsinų keksas

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Nutarkuota apelsinų žievelė , 100 gr.
  • Miltai , 160 gr.
  • Migdolų miltai , 80 gr.
  • Kiaušinių tryniai , 5 vnt.
  • Kiaušinių baltymai , 4 vnt.
  • Cukrus , 150 gr.
  • Apelsinų sultys , 70 ml
  • Sviestas , 160 gr.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirame inde išplakite kambario temperatūros sviestą, kiaušinių trynius ir 100 g cukraus. Tuomet įmaišykite apelsino žieveles, apelsinų sultis ir perplakite. Suberkite migdolų miltus (jeigu jų neturite, tai galite keisti paprastais miltais), išmaišykite.

  2. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 50 g cukraus iki standumo. Juos atsargiai įmaišykite į sviestinę masę. Galiausiai įsijokite likusius miltus ir permaišykite.

  3. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje, apie 50 min.

  4. Iškeptą keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos, galite apiberti cukraus pudra ar aplieti saldžiarūgščia glazūra iš maždaug lygiomis dalimis sumaišytų citrinų sulčių ir cukraus pudros.

  5. Nuostabiai kvapnus ir tiesiog burnoje tirpstantis keksas!

Receptą atsiuntė: Simona

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama