Drėgnas ir purus grietininis keksas

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Sviestas , 450 gr.
  • Cukrus , 3 stikl.
  • Kiaušiniai , 6 vnt.
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.
  • Miltai , 3 stikl.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Grietinė , 1 stikl.
  • Cukraus pudra , 2 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) išplakite su cukrumi iki purumo, baltumo. Kambario temperatūros kiaušinius po vieną, kaskart gerai perplakant įplakite į sviesto masę. Įpilkite vanilės ekstrakto ir perplakite.

  2. Miltus sumaišykite su soda, druska. Miltus, pakaitomis su grietine įmaišykite į tešlą. T.y. įsijokite truputį miltų, permaišykite, dėkite šaukštą grietinės, permaišykite. Taip tęskite iki kol sunaudosite visus miltus ir visą grietinę.

  3. Gautą tešlą dėkite į sviestu pateptą kepimo formą. Tešlos užteks 20 cm ilgio pailgai formai arba 25 cm skersmens kekso (su skyle) formai. Kepkite iki 175t°C įkaitintoje orkaitėje ~1 val. 20 min.

  4. Keksui leiskite 10 min. atvėsti formoje, o tada išimkite ir palaukite, kol visiškai atvės (šiltas keksas ne toks skanus). Atvėsusį galite apibarstyti cukraus pudra.

  5. Grietininis keksas sunkus, šlapias, tiesiog tirpstantis burnoje! Keksą labai tinka patiekti su gaiviomis, rūgštesnėmis, šviežiomis uogomis. Į kekso tešlą galima įtarkuoti truputį citrinos ar apelsino žievelės.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama