Drėgnas šokoladinis cukinijų keksas
- Miltai , 150 gr.
- Kakava , 50 gr.
- Soda , 1 a.š.
- Kepimo milteliai , 0,5 a.š.
- Druska , 1 žiups.
- Cukinija , 250 gr.
- Šokoladas , 150 gr.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Aliejus (rapsų, saulėgrąžų) , 120 ml
- Cukrus , 200 gr.
- Vanilinis cukrus , 1 a.š.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą, druską.
Aliejų išplakite su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įmaišykite nuskustas, per burokinę tarką tarkuotas cukinijas (skysčio nuspausti nereikia). Į šią masę dalimis gerai permaišant įmaišykite miltų mišinį.
Galiausiai įmaišykite gabaliukais pjaustytą šokoladą (arba naudokite specialų konditerinį šokoladą lašeliais). Truputį šokolado galite pasilikti kekso apibarstymui.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 50 min. - valandą. Kepimo pabaigoje, jeigu pasilikote šokolado gabaliukų, juos suberkite ant bebaigiančio kepti kekso viršaus.
Ypatingai skanus, kvapnus, labai drėgnas ir labai ryškaus šokoladinio skonio keksas. Papildomai į tešlą galima įmaišyti riešutų, uogų (ypač tiktų džiovintos spanguolės).
Komentarai