Grietinėlės ir sūrio padaže užkepta vištiena su pievagrybiais

  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
  •  
  • 1.0 1 1
4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė , 250 gr.
  • Pievagrybiai , 100 gr.
  • Sultinys , 30 ml
  • Aliejus , 1 v.š.
  • Sviestas , 1 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
Padažui:
  • Miltai , 1 v.š.
  • Grietinėlė , 100 ml
  • Česnakai , 2 skilt.
  • Sūris , 50 gr.
  • Sultinys , 70 ml
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą. Miltus suberkite į grietinėlę, gerai išplakite šluotele. Sudėkite spaustuku pertrintą česnaką, įberkite pipirų. Viską pavirkite iki kol sutirštės. Tuomet suberkite sūrį, išmaišykite, kad išsilydytų. Supilkite 70 ml sultinio, užvirinkite ir iškart nukelkite nuo ugnies. Padažas paruoštas.

  2. Pievagrybius pavalykite, supjaustykite. Apkepinkite svieste iki kol nugaruos susidaręs skystis. Pagardinktie druska, pipirais. Pilkite likusius 30 ml sultinio ir patroškinkite 5 min. Sudėkite į kepimo formą.

  3. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite supjaustytą vištienos krūtinėlę (įpilkite truputį aliejaus, jeigu svyla). Apkepintą vištieną taip pat dėkite į formą, išmaišykite su grybais.

  4. Grybus ir vištieną užpilkite pasiruoštu padažu. Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

  5. Patiekite su mėgiamu garnyru. Tai labai kvapnus ir skanus patiekalas. Užkepant papildomai galima įdėti vos vos pakepintų morkų, svogūnų.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama