Indiški žagarėliai „Džalebi“
- Miltai , 1,5 stikl.
- Manų kruopos , 1,5 stikl.
- Soda , 1 žiups.
- Jogurtas (be priedų) arba kefyras , 1 v.š.
- Vanduo , 2 stikl.
- Rudasis cukrus , 1,5 stikl.
- Citrinos sultys , 1 a.š.
- Aliejus virimui , 1 stikl.

Gilesniame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, sodą, užpilkite jogurtu arba kefyru, pilkite stiklinę šilto vandens ir gerai permaišykite. Pridenkite švariu rankšluostuku ar servetėle ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Pasiruoškite sirupą: į puodą ar gilią keptuvę pilkite stiklinę vandens, berkite rudąjį cukrų (galite naudoti ir baltąjį) ir pilkite citrinos sulčių. Maišant užvirinkite, virkite dar 5 min., o tuomet palikite vėsti.
Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar švirkštą (galite sudėti į švarų polietileninį maišelį su nupjautu kraštu). Tešlą švirkškite spiralėmis (ar rutuliukais, lazdelėmis, širdelėmis...) į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sausainiuis virkite aliejuje iki kol dailiai apskrus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.
Galiausiai sausainius pamerkite į sirupą, išimkite ir dėliokite į lėkštę.
„Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.
Komentarai (16)