Indiški žagarėliai „Džalebi“

  •  
  • 3.7 5 7
  •  
  • 3.7 5 7
  •  
  • 3.7 5 7
  •  
  • 3.7 5 7
  •  
  • 3.7 5 7
8 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai , 1,5 stikl.
  • Manų kruopos , 1,5 stikl.
  • Soda , 1 žiups.
  • Jogurtas (be priedų) arba kefyras , 1 v.š.
  • Vanduo , 2 stikl.
  • Rudasis cukrus , 1,5 stikl.
  • Citrinos sultys , 1 a.š.
  • Aliejus virimui , 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilesniame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, sodą, užpilkite jogurtu arba kefyru, pilkite stiklinę šilto vandens ir gerai permaišykite. Pridenkite švariu rankšluostuku ar servetėle ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

  2. Pasiruoškite sirupą: į puodą ar gilią keptuvę pilkite stiklinę vandens, berkite rudąjį cukrų (galite naudoti ir baltąjį) ir pilkite citrinos sulčių. Maišant užvirinkite, virkite dar 5 min., o tuomet palikite vėsti.

  3. Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar švirkštą (galite sudėti į švarų polietileninį maišelį su nupjautu kraštu). Tešlą švirkškite spiralėmis (ar rutuliukais, lazdelėmis, širdelėmis...) į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sausainiuis virkite aliejuje iki kol dailiai apskrus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Galiausiai sausainius pamerkite į sirupą, išimkite ir dėliokite į lėkštę.

  5. „Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (14)

Fausta 2019-11-04 19:17
Serialas Pažadėtoji o šitas receptas visada bus. O mes jį visada matisim šitą receptą. Kai aš noriu paragaut visokiausiu patiekalu. aš spėju gal jie gali but skanus. idomu žurėsim. Šitus visus patiekalus pasidarysiu su mama ir sesem.
Lidija 2019-11-04 17:18
O manai nesijaučia
secret 2017-08-05 10:28
Orginaliame recepte nusausint "riebalu pertekliu" negalima, nes cukraus sirupas i Jalebi neisigers, t.y. bus tiesiog "zagareliai". Reikia tiesiai is aliehau mest juos i sirupa.
daleng 2017-05-19 17:05
Suklysta - i tesla reikia pilti 2 st vandens.
rasa 2016-11-07 19:28
Labai skanu. Tešlai miltai ne kvietiniai turi būti, o kukurūzų miltai, 2 stiklinės vandens, aš dar įmaišiau ciperžolės miltelių spalva labai graži, nereikia jokio kefyro. Vietoj sodos į sausą manų ir kukurūzų mišinį bėriau 2 a.šaukštelius kepimo miltelių
Audrone 2016-09-03 17:44
Labai skanu. Tešla pavyko puiki. Recepte 2 stiklinės vandens ten į tešla reikia pilti. Viskas gaunasi super.
Pradedančioji 2016-04-12 16:46
Gavosi super žagarėliai!! Bent šilti tai jie minkštučiai :) Aš tešlos į jokį mašeli nedėjau, tiesiog apvoliojau miltuose ir pasidariau reikiamą formą. Pamirkius į sirupą tikrai jaučiasi indiškas skonis :)
Asta 2016-03-05 00:49
Totali nesamone, autore nekepusi siu skanestu is " lubu" nurase recepta.Prie ko tas saukstas kefyro?Logiskai mastant su juo nugesinama soda.O cia imaisoma i minkle.Tesla gavosi reto kietumo.Nebent su delnais makaronus suspausi :)).Zodziu po keliu iskeptu neikandamu pagaliuku tesla iskeliavo i siuksledeze.
lina 2015-07-01 14:58
Man vienai gavosi labai kieti ar cia visiems? nes manai isbrinko ir mase tapo tasi ir tirsta gal galite ka patart?
radau atsakyma 2015-05-20 20:37
Antra stkl.pilasi i sirupa

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama