Indiški žagarėliai „Džalebi“

  •  
  • 4.3 5 4
  •  
  • 4.3 5 4
  •  
  • 4.3 5 4
  •  
  • 4.3 5 4
  •  
  • 4.3 5 4
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai , 1,5 stikl.
  • Manų kruopos , 1,5 stikl.
  • Soda , 1 žiups.
  • Jogurtas (be priedų) arba kefyras , 1 v.š.
  • Vanduo , 2 stikl.
  • Rudasis cukrus , 1,5 stikl.
  • Citrinos sultys , 1 a.š.
  • Aliejus virimui , 1 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilesniame inde sumaišykite miltus, manų kruopas, sodą, užpilkite jogurtu arba kefyru, pilkite stiklinę šilto vandens ir gerai permaišykite. Pridenkite švariu rankšluostuku ar servetėle ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.

  2. Pasiruoškite sirupą: į puodą ar gilią keptuvę pilkite stiklinę vandens, berkite rudąjį cukrų (galite naudoti ir baltąjį) ir pilkite citrinos sulčių. Maišant užvirinkite, virkite dar 5 min., o tuomet palikite vėsti.

  3. Pastovėjusią tešlą supilkite į konditerinį maišelį ar švirkštą (galite sudėti į švarų polietileninį maišelį su nupjautu kraštu). Tešlą švirkškite spiralėmis (ar rutuliukais, lazdelėmis, širdelėmis...) į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Sausainiuis virkite aliejuje iki kol dailiai apskrus. Išvirusius sudėkite ant popierinių rankšluostelių, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Galiausiai sausainius pamerkite į sirupą, išimkite ir dėliokite į lėkštę.

  5. „Džalebi“ sausainiai savo skoniu primena žagarėlius. Tai Indijoje ypatingai populiarus saldumynas.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (12)

secret 2017-08-05 10:28
Orginaliame recepte nusausint "riebalu pertekliu" negalima, nes cukraus sirupas i Jalebi neisigers, t.y. bus tiesiog "zagareliai". Reikia tiesiai is aliehau mest juos i sirupa.
daleng 2017-05-19 17:05
Suklysta - i tesla reikia pilti 2 st vandens.
rasa 2016-11-07 19:28
Labai skanu. Tešlai miltai ne kvietiniai turi būti, o kukurūzų miltai, 2 stiklinės vandens, aš dar įmaišiau ciperžolės miltelių spalva labai graži, nereikia jokio kefyro. Vietoj sodos į sausą manų ir kukurūzų mišinį bėriau 2 a.šaukštelius kepimo miltelių
Audrone 2016-09-03 17:44
Labai skanu. Tešla pavyko puiki. Recepte 2 stiklinės vandens ten į tešla reikia pilti. Viskas gaunasi super.
Pradedančioji 2016-04-12 16:46
Gavosi super žagarėliai!! Bent šilti tai jie minkštučiai :) Aš tešlos į jokį mašeli nedėjau, tiesiog apvoliojau miltuose ir pasidariau reikiamą formą. Pamirkius į sirupą tikrai jaučiasi indiškas skonis :)
Asta 2016-03-05 00:49
Totali nesamone, autore nekepusi siu skanestu is " lubu" nurase recepta.Prie ko tas saukstas kefyro?Logiskai mastant su juo nugesinama soda.O cia imaisoma i minkle.Tesla gavosi reto kietumo.Nebent su delnais makaronus suspausi :)).Zodziu po keliu iskeptu neikandamu pagaliuku tesla iskeliavo i siuksledeze.
lina 2015-07-01 14:58
Man vienai gavosi labai kieti ar cia visiems? nes manai isbrinko ir mase tapo tasi ir tirsta gal galite ka patart?
radau atsakyma 2015-05-20 20:37
Antra stkl.pilasi i sirupa
turiu klausima 2015-05-20 20:36
Recepte raso 2 stkl.vandens, o eigoje supilti stikline vandens, tai visgi 1 ar 2 stkl.vandens. Ka?
judita 2015-05-14 13:51
Mes juos perkam daznai. Pamaciau recepta ir noreciau ismeginti. Tik gal autore atsakys ar vietoj sodos galima kepimo miltelius :)

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama