Išskirtinai purus japoniškas biskvitas

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Kreminis sūris (pvz., „Philadelphia“) , 230 gr.
  • Pienas , 0,5 stikl.
  • Sviestas , 3 v.š.
  • Miltai , 10 v.š.
  • Kukurūzų krakmolas , 2 v.š.
  • Kiaušiniai , 6 vnt.
  • Citrinų sultys , 1 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Cukrus , 10 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Kreminį sūrį dėkite į indą, kurį galima kaitinti, užpilkite pienu ir palikite 20 min. Po šio laiko indą statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (vadinamoji karšto vandens vonia). Į indą taip pat dėkite sviestą. Viską maišykite ir kaitinkite iki vienalytės konsistencijos, apie 5 min. Tuomet nukelkite nuo verdančio vandens ir palikite visiškai atvėsti (palaukite bent 15 min.).

  2. Miltus ir kukurūzų krakmolą persijokite į atskirą indą, išmaišykite. Mišinį įsijokite į indą su kreminio sūrio, pieno ir sviesto mase. Gerai išmaišykite. Įdėkite tik kiaušinių trynius (baltymų reikės vėliau) ir citrinų sultis. Gerai išmaišykite.

  3. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki minkštų putų. Vis perplakant, po truputį, po 2 šaukštus per kartą suberkite cukrų. Toliau plakite iki standumo.

  4. Plaktus baltymus atsargiai, dalimis įmaišykite į tešlą. Labai svarbu nepermaišyti, nes sukris. Geriausia baltymus įmaišyti mentele.

  5. Kepimui reikės dviejų kepimo formų. Mažesnė turi tilpti į didesnę. Mažesnę formą ištepkite riebalais (sviestu ar aliejumi), išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Mažesnę formą su tešla įstatykite į didesnę formą. Didesnę formą pripildykite vandeniu taip, kad mažesnė forma būtų apsemta iki pusės.

  6. Šią dviejų formų konstrukciją statykite į iki 165°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 val. 10 min. Iki kol viršus truputį apskrus. Tuomet išjunkite orkaitę, dureles vos praverkite ir palikite lėtai vėsti orkaitėje dar 1 val. Tuomet jau galima išimti.

  7. Japoniškas biskvitas neįtikėtinai purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Japoniško biskvito nė nereikia pertepti ar tiekti su papildomais priedais - pakaks trupučio cukraus pudros ir kelių uogelių.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama