Itališkas bulvių košės apkepas
- Bulvės , 800 gr.
- Miltai , 150 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Sūris , 100 gr.
- Kumpis , 100 gr.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
- Sviestas (formai) , 4 v.š.
- Džiūvėsėliai (formai) , 4 v.š.

Bulves išvirkite su lupena. Palaukite, kol atvės, nulupkite ir sutarkuokite. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Įberkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Bulvių tešlą padalinkite į dvi dalis.
Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsiais (truputį sviesto ir džiūvėsių pasilikite apkepo viršui). Dėkite pusę bulvių tešlos. Ant jos dėkite plonai supjaustytą kumpį, pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite likusią bulvių tešlą. Apkepą patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėsiais.
Paruoštą apkepą kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Iki kol švelniai apskrus.
Sotų apkepą tiekite su lengvomis salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Apkepą galima kepti su įvairiu kumpiu, dešra, keptos ar virtos mėsos likučiais.
Komentarai