Itališkas desertas „Panna Cotta“

  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
  •  
  • 3.7 5 3
6 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 200 ml
  • Pienas, riebus , 200 ml
  • Cukrus , 70 gr.
  • Želatina , 3,5 a.š.
  • Vanilinis cukrus , 0,5 a.š.
  • Uogos (patiekimui) , 1 sauj.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų. Palikite pabrinkti 15 min.

  2. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi (galite dėti daugiau/ mažiau cukraus, pagal skonį ir uogų su kuriomis tieksite saldumą) ir vaniliniu cukrumi pakaitinkite iki kol cukrus ištirps. Neužvirinkite.

  3. Atskirame puode pakaitinkite pieną, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, išmaišykite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite iki kol ji ištirps. Įmaišykite grietinėlę su cukrumi. Viską išmaišykite.

  4. Palaukite, kol kiek atvės ir supilkite į formeles. Taip pat galima supilti į gražias taures, skaidrius puodelius ar pan. (tik palikite erdvės viršuje, kad tilptų uogos).

  5. Desertą visiškai sušaldykite šaldytuve (ne šaldymo kameroje). Laikykite bent 3-4 valandas ar pernakt.

  6. Sušalusį desertą išverskite iš formelių, papuoškite šviežiomis uogomis, galima aplieti trupučiu medaus, trintų uogų padažu.

  7. Tai nuostabaus skonio, ypač švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas, kuris tikrai sužavės kiekvieną!

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama