Itališki skrebučiai su pomidorais (bruschetta)

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Pomidorai , 2 vnt.
  • Džiovinti bazilikai , 2 a.š.
  • Česnakas , 1 skilt.
  • Druska , 1 žiups.
  • Džiovinti raudonėliai , 1 žiups.
  • Balzamiko actas , 0,5 a.š.
  • Duona (ciabatta ar kita šviesi) , 15 riek.
  • Alyvuogių aliejus , 3 v.š.
  • Česnakų milteliai , 1 v.š.
  • Taruotas parmezanas (ar kitas kietasis sūris) , 1 sauj.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite įdarą. Pomidorus supjaustykite kubeliais, truputį rankomis nuspauskite skystį. Sumaišykite su džiovintais (ar šviežiais, smulkiai sukapotais) bazilikais, raudonėliais, pertrinta česnako skiltele, druska, balzamiko actu. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 val., kad pasiskirstytų skoniai, nutekėtų sultys.

  2. Duonos riekeles apšlakstykite aliejumi, apibarstykite česnakų milteliais. Kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus, apie 5 min.

  3. Ant šiltų, traškių duonos riekelių dėkite pomidorų įdarą, apibarstykite sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 3-5 min., kad sušiltų, išsilydytų sūris.

  4. Labai skanus ir greitai paruošiamas užkandis. Pomidorus galima sumaišyti su alyvuogėmis, o vietoje kietojo sūrio galima naudoti mocarelą.

Receptą atsiuntė: Adelė

Komentarai (1)

Goda 2018-05-12 13:00
Labai skanus patiekalas

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama