Jautiena korėjietiškai: greita ir skanu
- Jautiena, neriebi , 700 gr.
- Morka , 1 vnt.
- Svogūnų laiškai , 0,5 pund.
- Medus , 2 a.š.
- Svogūnas , 0,5 vnt.
- Sojų padažas , 80 ml
- Cukrus , 3 v.š.
- Sezamų sėklos , 2 v.š.
- Česnakai , 3 skilt.
- Sezamų aliejus , 1 v.š.
- Imbiero šaknis, tarkuota , 0,5 cm
- Druska, pipirai, čili , 1 žiups.
Jautieną pagal skaidulas supjaustykite plonytėmis juostelėmis. Morką taip pat supjaustykite plonomis lazdelėmis. Papildomai galima pasiruošti ir draugiau daržovių - porų, paprikų, šparaginių pupelių, mažų kukurūzų, žirnių ankščių...
Sumaišykite marinatą - padažą. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, taip pat supjaustykite baltąsias svogūnų laiškų dalis (žaliųjų reikės vėliau, patiekiant). Svogūnus sumaišykite su sojų padažu, sezamo sėklomis, sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku, smulkiai sutarkuotu imbieru, sezamų aliejumi, prieskoniais (turėkite mintyje, kad druskos gali nereikėti ar reikėti labai mažai, nes sojų padažas yra gan sūrus).
Į marinatą sudėkite supjaustytą mėsą, uždenkite ir marinuokite bent 1 valandą. Mėsą marinate galima laikyti iki 1 dienos.Įkaitinkite keptuvę ir dalimis, kad greitai apkeptų, bet nesitroškintų, apkepinkite mėsą ir morkas. Vėliau viską sudėkite į vieną keptuvę, supilkite visus marinato likučius, dėkite medaus ir pakaitinkite iki kol sutirštės.
Paruoštą jautieną apibarstykite smulkiai supjaustytomis žaliomis svogūnų laiškų dalimis. Patiekite su ryžiais ar makaronais.
Valandėlę (ar ilgiau) pamarinuota jautiena iškepama vos per 5 min., beliks išsivirti ryžių ir turėsite greitą, bet tikrai labai skanią vakarienę. Prie korėjietiškos jautienos labai tiks ne tik ryžiai, bet ir garuose apvirti brokoliai.
Komentarai (1)