Jautienos rutuliukai grietinėlės padaže

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
7
Ingredientai:
  • Jautienos faršas , 1 kg
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Sviestas , 50 gr.
  • Džiūvėsėliai , 60 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Druska, pipirai, muskato riešutas , 1 žiups.
  • Nutarkuota citrinos žievelė , 1 a.š.
  • Sultininys , 500 ml
  • Riebi grietinėlė , 125 ml
  • Miltai , 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į faršą įmaišykite truputyje sviesto apkepintą svogūną, kiaušinius, druskos, pipirų, muskato riešutą, citrinos žievelę, džiūvėsius. Labai gerai permaišykite. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir juos glaudžiai sudėkite į didesnį kepimo indą.

  2. Rutuliukus kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

  3. Kol kepa rutuliukai, pasiruoškite padažą. Storadugniame puode ar keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus ir intensyviai išmaišykite, tuomet pilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite apie 5-10 min. iki kol padažas sutirštės.

  4. Apkepusius rutuliukus ištraukite iš orkaitės, užpilkite padažu ir grąžinkite į orkaitę dar 20 min.

  5. Tiekite su bulvėmis, daržovėmis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama