Jautienos sultinys

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Vanduo , 2,5 l
  • Jautiena (su kaulais) , 1 kg
  • Alyvuogių aliejus , 60 ml
  • Salierai , 2 vnt.
  • Morkos , 2 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Druska , 1 a.š.
  • Pipirai , 0,5 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą nuplaukite, išdėliokite ant skardos ir apipilkite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, kol mėsa pasidengs plutele, tada sudėkite į didelį puodą.

  2. Supjaustykite stambiais gabaliukais salierą, morkas nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną - kubeliais.

  3. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite filtruotu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 valandas.

  4. Išgriebkite mėsą, atskirkite nuo kaulų. Kaulus ir daržoves išmeskite, sultinį nukoškite per marlę arba sietelį ir atvėsinkite. Nugriebkite riebalus.

  5. Sriuba turi pastovėti parą, tada į lėkštes išdėliojama mėsa, ant viršaus užpilamas sultinys, papuošiama smulkintais žalumynais.

Receptą atsiuntė: Viktorija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama