Jogurte marinuotų pievagrybių iešmeliai

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Pievagrybiai , 400 gr.
  • Jogurtas , 200 ml
  • Citrinų sultys , 1 v.š.
  • Aliejus , 1 v.š.
  • Česnakas , 3 skilt.
  • Sutarkuotas imbieras , 1 a.š.
  • Druska, pipirai, čili, žolelės , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Grybus gerai nuplaukite šiek tiek pavalykite.

  2. Marinatui sumaišykite jogurtą (galima pakeisti kefyru), citrinų sultis, įberkite druskos, sudėkite smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką, sutarkuotą imbierą, aliejų, suberkite visus prieskonius. Žinoma, galima naudoti ir kitus prieskonius, prieskonines žoleles. Išmaišykite.

  3. Grybus sumaišykite su marinatu, indą uždenkite maistine plėvele ir pernakt marinuokite šaldytuve. Taip pat galima 2 valandas marinuoti kambario temperatūroje.

  4. Medinius iešmelius 30 min. pamirkykite vandenyje. Ant jų suverkite grybus.

  5. Kepkite virš karštų žarijų iki kol apskrus. Arba kepkite iki 220°С įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kepant kartais apverskite).

  6. Tinka patiekti su jogurtiniu padažu. Tirštą jogurtą išmaišykite su trintais česnakais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais. Tinka ir kaip garnyras prie šašlykų.

Receptą atsiuntė: Asta

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama