Kalėdiniai skanėstai: meduolinės žvaigždutės

  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
  •  
  • 4.0 4 1
3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Medus , 150 gr.
  • Klevų sirupas , 150 gr.
  • Sviestas , 200 gr.
  • Ruginiai miltai , 500 gr.
  • Apelsino žievelė , 1 vnt.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Malti gvazdikėliai
  • Vanduo , 3 v.š.
  • Medus , 5 v.š.
  • Sviestas , 2 v.š.
  • Apelsinų sultys , 3 v.š.
  • Konditeriniai pabarstukai , 150 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant silpnos ugnies pašildyk medų, klevų sirupą ir 200 g sviesto (kol jis visiškai išsilydys). Atvėsink iki kambario temperatūros, įmaišyk truputį miltų, apelsino žievelę ir maltų gvazdikėlių

  2. Ištirpink vandenyje kepimo miltelius, sumaišyk su mase ir viską supilk į likusius miltus, gerai išminkyk. Uždenk tešlą ir palik parai kambario temperatūroje.

  3. Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių. Patepk skardą riebalais, iškočiok pusės centimeto storio lakštą ant miltais pabarstyto stalo. Išpjaustyk 5 centimetrų dydžio žvaigždutes ir kepk vidutinio karštumo orkaitėje apie 12 minučių, kol meduoliai įgaus gražų auksinį atspalvį.

  4. Išdėliok meduolius ant sietelio ir leisk atvėsti. Ištirpink medų ir sviestą, maišydama supilk apelsinų sultis ir gauta mase aptepk širdeles. Kol glazūra nespėjo sustingti, apibarstyk spalvotu cukrumi.

Receptą atsiuntė: Kristina

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama