Kalėdiniai sviestiniai sausainiai
- Miltai , 500 gr.
- Sviestas , 250 gr.
- Cukrus , 200 gr.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Vanilinis cukrus , 10 gr.
- Kepimo milteliai , 10 gr.
Kambario temperatūros, minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Tuomet, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų. Galiausiai suberkite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.
Tešlos rutulį įsukite į maistinę plėvelę ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Pašaldytą tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm plonumo lakštą ir formelėmis išspauskite ar pagal trafaretą išpjaustykite sausainius. Juos dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
Iškeptus sausainius visiškai atvėsinkite. Juos galite glazūruoti. Glazūrai lygiomis dalimis sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudra. Taip pat galite pasidaryti glazūrą ir 1 kiaušinio baltymo ir 250 g cukraus pudros, mišinį plakti iki kol konsistencija bus pakankamai tiršta. Tiek į vieną, tiek ir į kitą glazūrą galima įdėti truputį maistinių dažų.
Lengvai paruošiami, skanūs ir dailūs sausainiai, kurie puikiai tiks dovanai!
Komentarai (2)