Kalėdinis meduolis - pyragas su prieskoniais

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai , 2,5 stikl.
  • Cinamonas , 2 a.š.
  • Imbiero milteliai , 1 a.š.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
  • Soda , 1 a.š.
  • Sviestas , 110 gr.
  • Cukrus (geriau rudasis) , 0,5 stikl.
  • Medus , 0,5 stikl.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.
  • Verdantis vanduo , 1 stikl.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite su kepimo milteliais, soda, imbiero milteliais, cinamonu.

  2. Atskirame inde išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, įmaišykite skystą medų (pašildykite karštų garų vonelėje, jeigu kietas). Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstraktą ir perplakite.

  3. Palaipsniui vis įsijokite miltų mišinį ir perplakite, pilkite šlakelį verdančio vandens ir vėl perplakite. Šitaip, pakaitomis į tešlą įmaišykite miltų mišinį ir verdantį vandenį.

  4. Galiausiai viską dar truputį paplakite, kad tešla būtų vienalytė.

  5. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Įsmeigtas dantų krapštukas turi išsitraukti neaplipęs tešla.

  6. Pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje (palaikykite 10-15 min.) ir tik tuomet ištraukite.

  7. Labai skanus ir nuostabiai kvepiantis meduolis. Į tešlą papildomai galima įmaišyti įvairių riešutų, džiovintų vaisių ir uogų. Taip pat galite naudoti daugiau įvairių prieskonių: malto anyžiaus, kardamono, gvazdikėlių, tiks prieskonių mišinys meduoliams.

Receptą atsiuntė: PasMama.lt

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama