Kalėdinis pyragas (pudingas)

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
11
Ingredientai:
  • rudasis cukrus (geriausia Light Muscovado) , 200 gr.
  • Vanduo , 240 ml
  • Sviestas , 100 gr.
  • Cinamono milteliai , 1 a.š.
  • Malti gvazdikėliai , 0,5 a.š.
  • Imbiero milteliai , 1 a.š.
  • Jūsų mėgstami džiovinti vaisiai , 180 gr.
  • Razinos , 250 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • miltai (aukščiausios rūšies) , 200 gr.
  • Soda , 1 a.š.
  • tarkuotos citrinos arba apelsino žievelės
Nuotraukytė pasiskolinta, bet pyragas turi gautis toks.
Gaminimo instrukcija:
  1. Puode užverdame vandenį, sudedame sviestą, cukrų, razinas, džiovintus vaisius, suberiame prieskonius ir druską. Viską išmaišome ir leidžiame mišiniui pavirti ant silpnos ugnies apie 5 min. Po to nuimame puodą nuo ugnies, supilame džiovintų vaisių mišinį į karščiui atsparų dubenį ir paliekame atvėsti mažiausiai 15 min.

  2. Ant šiltų džiovintų vaisių suberiame miltus, sodą ir lengvai išplaktus du kiaušinius. Mediniu šaukštu viską išmaišome. Po to suberiame tarkuotą citrinos arba apelsino žievelę ir dar kartą viską išmaišome.

  3. Orkaitę įkaitiname iki 160C. Pyrago masę supilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią (geriausia 20cm skersmens) arba stačiakampę kepimo formą ir kepame apie 1val.15 min. Mediniu smeigtuku reiktų patikrinti, ar pyragas iškepė.

  4. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir padedame ant grotelių atvėsti. Šį pyragą galima valgyti tą pačią dieną, tačiau rekomenduojama bent porą dienų jį brandinti, nes tada atsiskleidžia tikras jo skonis. Pyrago viršų galima apibarstyti riešytais arba šokoladu.

  5. Mano šeimai jis labai patinka, tad tikiuosi patiks ir jums. SKANAUS !

Receptą atsiuntė: Gitana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama