Karpis tešloje
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
- Karpis , 1 vnt.
- Svogūnai , 2 vnt.
- Grybai , 300 gr.
- Sluoksniuota tešla , 300 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Aliejus , 2 v.š.
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Supjaustykite grybus ir svogūnus, apkepkite aliejuje, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Karpį nuvalykite, pašalinkite žiaunas, išdarinėkite, įpjaukite nugarą, išimkite stuburą ir ašakas.
Įdarykite karpį svogūnais ir grybais, padėkite ant aliejumi išteptos skardos.
Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą, uždenkite ja karpį, apspauskite, nupjaukite kraštus (suteikite žuvies formą).
Iš tešlos likučių padarykite uodegą, viena juostele atskirkite galvą nuo kūno. Šaukštu įspauskite "žvynus".
Ištepkite plaktu kiaušiniu, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.
Receptą atsiuntė:
Jolita
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai