Keptuvėje kepti pyragėliai su bulvių įdaru
- Aliejus (kepimui) , 100 ml
- Miltai , 600 gr.
- Kefyras , 500 ml
- Soda , 0,5 a.š.
- Druska , 1 žiups.
- Bulvės , 1 kg
- Pienas , 100 ml
- Sviestas , 50 gr.
- Druska , 1 žiups.
Į indą persijokite miltus, sodą, druską. Padarykite duobutę, supilkite kefyrą ir suminkykite elastingą tešlą, jeigu labai limpa, įberkite daugiau miltų. Ją įdėkite į maišiuką ir palikite bręsti šaldytuve pernakt ar bent kelias valandas.
Bulves išvirkite, įdėkite 50 g sviesto, pilkite šilto pieno, pagardinkite druska ir sugrūskite košę. Į bulvių košę papildomai galima įdėti su svogūnais pakepintos šoninės ar spirgučių, kumpio, žalumynų.
Tešlą perminkykite, atgnybkite gabaliuką, jį iškočiokite į paplotėlį, dėkite bulvių įdaro, suspauskite kraštus ir dar pakočiokite. Paplotėlius galite daryti tiek didelius, per visą keptuvę ir tiekiant pjaustyti, tiek ir mažesnius.
Paplotėlius kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių iki kol apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Pyragėlius galite gaminti ne tik su bulvių, bet ir su kitokiais įdarais - troškintais kopūstais ar morkomis, virta ir malta mėsa ar pakepintu faršu, grybais, varške su špinatais ir česnakais...
Komentarai