Keptuvėje kepti pyragėliai su įvairiais įdarais
- Miltai , 500 gr.
- Varškė , 250 gr.
- Kefyras (arba jogurtas) , 100 gr.
- Kiaušiniai , 2 vnt.
- Soda (nugesinta)
- Druska , 1 žiups.
- Įdaras (virta ir malta mėsa, bulvių košė, troškinti kopūstai, troškintos daržovės, obuoliai su cinamonu ir cukrumi, uogienė, varškė ir kt.) , 500 gr.
- Aliejus (kepimui) , 100 ml

Varškę labai gerai ištrinkite su kefyru (galima perplakti plaktuvu), tuomet išmuškite kiaušinius, berkite druskos ir sodos. Tuomet palaipsniui, dalimis berkite miltus iki kol suminkysite minkštą tešlą. Miltų kiekis priklauso nuo jų kokybės, kiaušinių dydžio, varškės drėgnumo, miltų gali reikėti truputį mažiau arba daugiau.
Suformuokite tešlos rutulį, dėkite jį į indą, pridenkite rankšluostuku ir palikite tešlą 20-30 min.
Tešlai pastovėjus ją labai gerai perminkykite, minkyti reikėtų ilgokai, apie 10 min. Vėlau suformuokite pailgą tešlos „dešrą“, ją supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais, iš jų suformuokite paplotėlį, į centrą dėkite įdaro ir sulenkite kraštus. Šitaip paruoškite visus pyragėlius.
Paplotėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant vidutinės ugnies iki kol gražiai apskrus.
Šiuos pyragėlius galite kepti su pačiais įvairiausiais įdarais, tai puikus būdas sunaudoti įvairius likučius. Įdarui galite rinktis virtą ir permaltą mėsą, kepintą faršą, bulvių košę, troškintas arba virtas daržoves, raugintus ir troškintus kopūstus, o taip pat ir tarkuotus, su cukrumi ir cinamonu sumaišytus obuolius, trintas uogas ar uogienę, džemą, varškę su razinomis.
Komentarai